BASIN AÇIKLAMASI (13.07.2021)

DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma iddiası ile Kocaeli 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp beraat eden ve fakat istinaf sürecinde Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2.Ceza Dairesi’nin bozma kararı sonrası yeniden yargılanan birçok müvekkilimizin de sanıkları arasında bulunduğu ceza dosyasının 08/07/2021 günü icra edilen duruşmasında sanıklardan A.P isimli şahıs, menfaat çatışması içinde ve husumetli olduğu müvekkillerimiz Nezher Açık ve Mehmet Ataş gibi isimler hakkında ahlaka ve hukuka aykırı beyanlarda bulunmuştur. Mezkur şahsın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak suretiyle DAEŞ silahlı terör örgütü üyeliğinden neticeten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldığı gerçeği karşısında Güler Hukuk Bürosu olarak temsil ettiğimiz tüm müvekkillerimizin BERAAT etmesi de, mezkur şahsın tarafımıza karşı husumet geliştirmesine sebebiyet vermiştir.

Yine bu malum şahıs, savunma stratejisi olarak mahkemede ”Akp üyesi olduğunu, oy kullandığını vs.” söyleyecek kadar tuhaf yollara girmiş olmasına rağmen, tahliye olduktan sonra Müslümanları hedef göstermeye ve hakaretler etmeye devam etmiştir.

DAEŞ silahlı terör örgütüne eleman kazandıran, örgütün ”gazeteciliğini” yapan, eski DAEŞ medyası(TakvaHaber, EnfalMedya vs.) unsurlarından olan malum şahıs A.P, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için maddi gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak birçok kişiye de iftira(TCK md 267) atmıştır.

A.P isimli şahsın hukuka ve ahlaka aykırı fiillerini açığa vurduğumuz için ve de yargı görevi yapan bir avukat olmamıza rağmen bize karşı bile hakaretlerde bulunmuştur. Şahsımıza ettiği hakaretler sebebiyle de Bursa 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde (TCK md 125 atfıyla) sanık olarak yargılanmaktadır.

Hal böyle olmasına rağmen, hukuk önünde hesap vermekten kaçan ve ”ana avrat küfür etmeyi” dahi sözde İslam ahlakı ile meşrulaştıracak kadar tuhaf bir çizgiye evrilmiş olan bu şahsın karakter yapısının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Filhakika ve bu vesileyle, gerek sosyal medyada gerek de diğer mecralarda müvekkillerimiz Nezher Açık, Mehmet Ataş ve Özcan Yazıcı gibi isimler hakkında ağır hakaretlerde bulunmak suretiyle suç işleyen A.P isimli şahıs hakkında hukuken gereğine tevessül edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bazı tekfirci-selefî figürlerin Türkiye Müslümanlığı için ne derece tehlikeli teolojik filizlenmeler ürettiğini göstermesi açısından da ibretlik olan bu örnekler, Türk yargısı/adliyesi ve milleti açısından ciddi risklere işaret etmektedir.

Yargının ve kamuoyunun eski DAEŞ üyelerine prim vermediği ve gayrihukuki sahnelere çıkan figürlerin adalete yönelmiş bir toplumsal düzen olan hukuk önünde hesap verdiği günlerin umuduyla;

KAMUOYUNA DUYURULUR.

Güler Hukuk Bürosu